Velkomstbrev fra ordfører Kennet

~ Røyrvik du rikdom av vidder og fjell ~

– Strofe fra Røyrviksangen, skrevet av Kåre Myrheim.

Velkommen til Røyrvik!
Velkommen til bygda som jubler høyest over snøen som ligger, og blir hoppende glad for et vepsestikk. Slagordet til Røyrvik kommune er «Ei levende fjellbygd», og selv om vi ikke er så mange innbyggere, så er vi definisjonen på at det ikke er kvantitet det står på, men kvaliteten i oss som bor her. Vi mange ulike fritidsaktiviteter og ulike måter du som innbygger kan engasjere deg på, og i aller høyeste grad er vi nettopp ei levende fjellbygd. Vi i Røyrvik er stolte av bygda vår, og vi håper på at du også får kjenne på stoltheten av å være Røyrviking. Vi er hardbarka men inkluderende, og vi hilser på alle etter veiene om det er kjent eller ukjent vi møter etter veiene.

Om du har flyttet til Røyrvik for kjærligheten, jobben, tilbringe pensjonisttilværelsen eller hva som helst så er du hjertelig velkommen til Røyrvik! Her har vi snø delvis fra oktober til mai, og selv om vi liker snøen, så jubler vi litt ekstra når vi ser den første humla i månedsskiftet mai/juni.

Raarvihke/Røyrvik er sørsamisk forvaltningskommune og sørsamisk er en viktig del av identiteten til vår kommune. Vi har et eget språksenter som jobber med samisk språk, og vi har sørsamisk avdeling i barnehagen. Kanskje plukker du opp et sørsamisk ord eller to?

Vi er også sertifisert som nasjonalparkkommune og fra Namsvatnet kan du gå rett ut i nasjonalparken og urørt natur. Vi har mange fine naturområder i kommunen som vi håper du også vil få glede av å nyte sammen med oss.
Røyrvik er i en spennende tid, og vi jobber hver dag for å skape noe og opprettholde det vi har i bygda vår. Vi er en del av regjeringas satsning på bygdevekstavtaler som handler om å skape bolyst og muligheter. Mens byvekstavtalene handler om å håndtere vekst, skal bygdevekstavtalene skape veksten. I tillegg er vi med i et omstillingsprogram sammen med Namsskogan som skal omstille næringslivet vårt til å håndtere både muligheter og utfordringer. Vi er også i prosess rundt mulig etablering av gruvedrift i Joma, etter at gruva ble nedlagt i 1998

Om du liker å ta en skitur i lysløypa, topptur på fjellet, synge med stemmen du har i Fjelljom, lange dager på snøscooter-setet, delta på fotballkamper, fisketurer i ro og mak eller jaktopplevelser i spektakulær natur så er Røyrvik midt i blinken. Selv om vi er små er vi mange som hver dag jobber for at vi som innbyggere skal trives i bygda, både i jobb og på fritida.
Og er det noe du savner i bygda, så er vi gode til å ta i et tak og støtte opp om nye initiativ, her skal vi heie frem hverandre og spille hverandre gode.

Som ordfører er jeg opptatt av å være en ordfører for alle, derfor står døra i 3. etasje på kommunehuset åpen så lenge jeg er ledig. Her er du velkommen til å ta en kaffekopp og en god prat når som helst.
Er det noe annet du lurer på er vi et bredt lag som står klar til å ivareta deg og dine interesser, og om vi ikke kan hjelpe deg her i Røyrvik, så skal vi lose deg videre til rette vedkommende.

Er det noe du lurer på er det bare å ta kontakt med kommunens servicekontor på kommunehuset i sentrum. Servicekontoret kan nås på telefon 74 33 63 00 eller på epost: postmottak@royrvik.kommune.no, og er åpent hverdager kl. 09.00 – 15.00.

Vi har også en egen kontaktperson for bosetting som heter Åse Langlie. Henne når du via Namsskogan Utvikling, på tlf. 484 27 064 eller epost: aase.langlie@namut.no

På kommunen sin hjemmeside https://www.royrvik.kommune.no/ finner du mer informasjon om kommunen og tjenestene våre.

Følg oss også på Facebook: www.facebook.com/royrvikkommune.
Nærmere informasjon om Røyrvik og hva som skjer her, finner du på nettsida http://www.facebook.com/royrvikkommune

For oss er det viktig at du kjenner at du er velkommen i Røyrvik og at du trives sammen med oss!

~Det er herlig i fjellbygdas rike!

Buerie buetede Raarvihkese!
Velkommen til Røyrvik!

Med vennlig hilsen
Kennet Tømmermo Reitan
Ordfører